سوالات پزشکی
|
بهترین و بدترین روغنهای خوراکی را بشناسید
|
world doctors
|
|
|
برای ارزیابی انواع روغن های خوراکی و مقایسه آنها با هم، ویژگی های زیر را در نظر می گیریم
|
میزان اسیدهای چرب ضروری موجود در روغن
|
میزان چربی های غیر اشباع نسبت به چربی های اشباع در روغن یعنی اینکه چقدر ، برای قلب مفید است
|
تأثیر روغن بر کلسترول خون یعنی آیا کلسترول خون را افزایش می دهد یا کاهش مخصوصا درافراد دچار چربی
|
. خون بالا
|
سایر فواید روغن
|
.مزه آن
|
.وجود بقایای آفت کش ها در روغن در طی فرآیند آن
|
البته باید گفت اینکه بعضی روغن ها بهتر از انواع دیگر هستند نباید باعث شود فقط یک یا دو تا از بهترین های
|
آنها را همیشه مصرف کنیم ، و بقیه را نه. توجه داشته باشید رعایت اعتدال ، نکته کلیدی ، در تغذیه مناسب
|
.است و تغذیه مناسب بر اساس تنوع و تعادل غذایی استوار است
|
بهترین روغن ها
|
بهترین روغن ها
|
روغن بذر کتان بهترین منبع اسیدهای چرب امگا ۳ است . برای قلب و روده ها مفید است. یبوست را کاهش
|
می دهد. قدرت ایمنی بدن را تقویت می کند . سلامت پوست را ارتقا می بخشد. لیگنین ( فیبر غذایی غیر
|
محلول ) دارد که برای بدن مفید است . ولی اگر به طور صحیح نگهداری نشود، به سرعت فاسد می شود
|
.برای پخت غذا مناسب نیست
|
روغن کانولا
|
روغن کانولا منبع غنی اسیدهای چرب امگا- ۳ و امگا- ۶ است.مقدار چربی های اشباع درآن خیلی کم است
|
.در نتیجه برای قلب مفید است
|
روغن سویا
|
روغن سویا دارای اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ است،ولی اغلب خیلی تصفیه و هیدروژنه (جامد) می شود
|
روغن زیتون - خالص یا خیلی خالص
|
.هنگام استخراج روغن زیتون از میوه ی آن، نیازی به حرارت بالا و فرآیند شیمیایی نیست
|
روغن تخم کدو حلوایی
|
روغن کدو حلوایی ، چربی اشباع کمی دارد . منبع غنی اسیدهای چرب ، امگا ۶ است . ممکن است بعضی
|
اسیدهای چرب امگا ۳ را نیز داشته باشد . عمل تصفیه کردن و فرآیندهای شیمیایی در کارخانه، ارزش تغذیه
|
. ای آن را کاهش می دهد
|
روغن های حد وسط
|
روغن آفتابگردان
|
.روغن آفتابگردان منبع غنی اسیدهای چرب امگا ۶ است
|
روغن ذرت
|
روغن ذرت منبع غنی اسیدهای چرب امگا ۶ است.چربی اشباع آن کمی بیشتر از روغن های گروه اول است
|
.غلب هیدروژنه (جامد) می شود
|
روغن بادام زمینی
|
تا حدودی چربی اشباع روغن بادام زمینی بالاست ، ولی کمتر از کره ، چربی حیوانی و روغن پنبه دانه است
|
. برای پخت و پز غذا در درجه حرارت بالا مناسب است
|
بدترین روغن ها
|
روغن پنبه دانه
|
.چربی اشباع زیادی دارد. دارای بقایای ضد آفت های گیاهی است. بیشتر اوقات هیدروژنه ( جامد ) می شود
|
روغن هسته خرما - روغن پالم
|
.روغن پالم دارای چربی اشباع بالایی است، در نتیجه کلسترول خون را افزایش می دهد
|
روغن نارگیل
|
.روغن نارگیل از تمام انواع روغن های گیاهی، چربی اشباع بیشتری دارد و برای سلامت قلب مضر است
|
|
|
|
|
|
|
|